МОЯТА ГОЛЯМА ЛУДА ГРЪЦКА СВАТБА 3

My Big Fat Greek Wedding 3 /2023/
Страна, ВреметраенеСАЩ / мин./
Жанр Комедия, Романтичен
Премиера8 септември 2023
Режисьор:Ниа Вардалос
В ролите:Джон Корбет, Елена Кампурис, Ниа Вардалос, Лейни Казан, Андреа Мартин, Джоуи Фатоне

През 2002 година романтичната комедия Моята голяма луда гръцка сватба покори сърцата на милиони фенове, нареди се сред най-печелившите филми на всички времена и стартира обичания едноименен франчайз.
В центъра на този феноменален успех беше номинираната за „Оскар“ авторка на сценария и изпълнителка на главната женска роля Ниа Вардалос. Този септември Вардалос се завръща към поредицата с Моята голяма луда гръцка сватба 3, като този път сяда и на режисьорския стол.
В Моята голяма луда гръцка сватба 3 нашата любима луда гръцка фамилия Портокалос се завръща за шеметно пътешествие. Когато патриархът на семейството Костас умира, последната му воля е всички да посетят родното му село и да се върнат към корените си. Багажите бързо са стегнати, но това е нещо повече от екскурзия до Гърция. Това е събитието, което събира всички – това е обещание за сгряващо сърцето, изключително забавно пътуване, изпълнено с любов и редица изненадващи обрати.

С невероятно колоритните си герои, трогателните истории и многото хумор, Моята голяма луда гръцка сватба 3 запазва всички елементи, които направиха оригиналния филм толкова популярен и обичан, а в добавка ни предлага да се насладим не само на визуалната красотата и очарованието на Гърция, но да се докоснем и до сърцето й – до хората и техните традиции. И както се оказва за пореден път, всички семейства си приличат, колкото и да са различни.
Сценарист и режисьор на Моята голяма луда гръцка сватба 3 е Ниа Вардалос (Мразя свети Валентин), която влиза и в главната роля. Партнират й Джон Корбет, Елена Кампурис, Андреа Мартин, Луис Мандилор, Джиа Каридис, Джоуи Фатоун, Лейни Казан и др. Продуценти са Рита Уилсън, Том Ханкс и Гари Гоцман.