ПУЛСЪТ НА ТАНЦА

Pulse of the dance /2023/
Страна, ВреметраенеБългария /81 мин./
ЖанрДрама
Премиера9 февруари 2024
Режисьор:Георги Костов
В ролите:Георг Киряков, Сара Драгулева, Мартина Кондаклиева, Райна Караянева, Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Любомир Ковачев

„Пулсът на танца“ е първият български филм, който разказва за живота на хората, посветили се на спортните танци.
Филм с кауза, който цели да провокира интереса към този спорт и да разкрие какво означава да познаваш тялото си и да имаш контрол над него.
Режисьор е Георги Костов, който е и съсценарист, заедно с актьора Георг Киряков. Самият Георг от 5-годишен се занимава със спортни танци и повече от 15 години се занимава професионално с тях. Като дете и юноша участва в много национални и международни състезания и печели куп награди, като представител на школа по спортни танци от родния си Бургас. Той е и в главната роля във филма.
В „Пулса на танца“ участват още и Башар Рахал, Ники Илиев, Ивайло Захариев, Райна Караянева, Любомир Ковачев, Стан Яневски, Сара Драгулева.
Оператор е Емил Топузов, музиката е на Билал Билалов.
Историята във филма се завърта около 10-годишната Мартина (в ролята влиза Мартина Кондаклиева, неколкократен републикански шампион) , която е състезателка по спортни танци, а амбициозната й майка, бивша танцьорка, прави и невъзможното, за да я превърне в шампион на България.
Трънливият път към победата отвежда момичето при Виктор – ексцентричен млад треньор, печелил вече шампионската титла, който преживява тежко раздялата с партньорката си. Двамата с Мартина успяват да си помогнат взаимно и да превъзмогнат проблемите. Всъщност и двамата влизат в киното с танц, но историята, която разказва филмът, е преди всичко за човешките взаимоотношения и за любовта, която можем да дадем на другия.
Филмът пpeнacя зрителите в cвeтa нa cпopтнитe тaнци – царството на блясъка, кpaсoтaта и възxищeниeтo.
Ho както всичко дpyгo в чoвeшкия cвят, в нeгo нe ca изключeни и зaдкyлиcнитe игpи.
Жypитo нa cпopтнитe тaнци имa cвoитe тъмни тaйни, къдeтo глacът нa пapитe щe oпpeдeли пoбeдитeля.