ПРИВИДЕНИЯ В КЪЩАТА

Haunted Mansion /2023/
Страна, ВреметраенеСАЩ / мин./
ЖанрДрама, Комедия, Семеен, Ужаси
Премиера28 юли 2023
Режисьор:Джъстин Симиен
В ролите:Росарио Доусън, Тифани Хадиш, Дани ДеВито, Оуен Уилсън, ЛаКийт Стенфилд, Ричард Наш, Джейми Лий Къртис, Джаред Лето, Уинона Райдър, Чейс Дилън

(дублиран и субтитриран на български език)

Мистерия, вдъхновена от едноименната обичана атракция в Дисниленд.
Майка и нейния син наемат колоритен екип от „експерти“ по духове, за да им помогнат да изчистят старо имение от свръхестествени натрапници. Това, което ще открият, е: домът е там, където са привиденията!

В опит да започнат живота си начисто, самотната майка Габи (Росарио Доусън) и 9-годишният й син Травис (Чейс Дилън) се местят в огромно имение в Ню Орлиънс, което закупуват на изненадващо достъпна цена и много скоро разбират защо. Къщата е обитавана от сприхави духове, които не са никак доволни от появата на новите обитатели.

Отчаяни, Габи и Травис се свързват със свещеник, овдовял учен (който се изявява като неуспешен експерт по паранормални явления), екстрасенс (от най-стария френски квартал на града) и раздразнителен историк. С тяхна помощ семейството се надява да направи „екзорсизъм“ на къщата, а резултатът е колкото страшен, толкова и смешен.

Продукцията впечатлява както с уникалната си атмосфера и тънкия баланс между забавното и страховитото, така и с изключителен актьорски състав. Режисьорът преди години е работил в Дисниленд и познава отлично най-добрите страни на атракциона и това, което го прави толкова популярен сред хората.