ПАЗИТЕЛИ НА ГАЛАКТИКАТА vol. 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3 /2023/
Страна, ВреметраенеСАЩ / мин./
ЖанрЕкшън, Комедия, Фантастика
Премиера5 май 2023
Режисьор:Джеймс Гън
В ролите:Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Батиста, Вин Дизел, Брадли Купър, Уил Поултър, Карън Гилън, Пом Клементиеф, Силвестър Сталоун, Елизабет Дебики, Шон Гън, Даниела Мелкиор

Завършек на историята на най-колоритната и обичана група неудачници във филмовата вселена на Марвел. Звездният повелител Питър Куил все още оплаква смъртта на Гамора (Зоуи Салдана), но трябва да намери начин да обедини екипа около себе си – както за да спаси Вселената от надвиснала угроза, така и да защити един от тях. Мисия, която, ако не бъде завършена успешно, може да доведе до края на Пазителите такива, каквито ги познаваме… Познатите ни герои ги очакват необикновени перипетии!

Мария Бакалова озвучава Cosmo the Spacedog – руска хрътка космонавт с телепатични способности. Космо е животно, използвано за тестове по време на съветската космическа програма от 1960-те години, но е изгубено в пространството и телепатията идва от излагането му на космически лъчи. Кучето се оказва на станция Knowhere (Ноууеър), където се разполага като у дома си и дори става шеф на сигурността.