М3ГАН

M3gan /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 102 мин./
Жанртрилър, ужаси, фантастика
Премиера6 януари 2023
Режисьор:Джерард Джонстън
В ролите:Алисън Уилмямс, Вайълет Макгроу, Рони Чиенг, Брайън Джордан Алварес, Арло Грийн, Ейми Доналд

Инженерът по роботика Джема (Амисън Уилямс) в компания за играчки конструира кукла, приличаща на истинско момиче – M3ган (Ейми Доналд, с гласа на Джена Дейвис). Тя започва да живее свой собствен живот…

Чудо на изкуствения интелект, М3ГАН /произнася се „Меган“/ е реалистична кукла, програмирана да бъде най-добър приятел и съюзник на детето. Създадена като прототип, тя може да слуша, да гледа и да се учи, докато стане партньор в игрите, модел за подражание и закрилник на детето, с което е свързана.

Когато внезапно се оказва настойник на осиротялата си 8-годишна племенница Кади (Вайълет Макгроу), Джема се чувства ужасно несигурна и неподготвена да бъде родител. Под сериозно напрежение в работата, Джема решава да събере М3ГАН с Кади в опит да разреши и двата си проблема – решение, което ще има невъобразими последици. Човешкият гений и добрите намерения се израждат в истински кошмар.

Все повече хора се обръщат към технологията, която става посредник, дори и заместител на така важната връзка между нас като социални същества, имащи нужда от семейство, разбиране и опора. Но какво се случва, когато технологията ни изневери?