МОЛИТВА ЗА ДЯВОЛА

Prey for the Devil /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 93 мин./
ЖанрТрилър, Ужаси
Премиера28 октомври 2022
Режисьор:Даниел Стам
В ролите:Вирджиния Мадсън, Колин Салмън, Джакелин Байърс, Крисчън Наваро, Бен Крос, Велизар Бинев, Койна Русева, Антон Димитрачков, Мартин Тасков, Дария Митушева

Монахиня се подготвя да извърши екзорсизъм, при което се изправя лице в лице с демонична сила, свързана по тайнствен начин с нейното минало.

Според доклади от Ватикана, случаите на обсебване от демони значително зачестяват през последните години. В отговор, католическата църква отново отвори училища за екзорсизъм, в които да обучава свещеници в този ритуал.

Сега навлизаме в света на едно от тези училища, последна защита на човечеството срещу силата на вечното зло. Сестра Анна (Джакелин Байърс) искрено вярва, че екзорсизмът е нейното призвание въпреки факта, че исторически само на мъже-свещеници е позволено да го осъществяват. Когато един от преподавателите, отец Куин (Колин Салмън) разбира за нейния талант, той я допуска до изучаване и усъвършенстване на ритуала. Нейната собствена душа ще бъде в опасност, когато демоните й отвърнат с атака срещу тежкото й минало.

Озовала се на своеобразната фронтова линия заедно със своя състудент отец Данте (Крисчън Наваро), сестра Ан се изправя в битка за душата на младо момиче, за което вярва, че е обладано от същия демон, който е тормозил и собствената й майка – и скоро открива, че Дяволът я е отвел точно там, където той желае… и има планове за нея!

Къде е границата между реалност и самозаблуда? Между добро и зло? Възможно ли те да са взаимно заменяеми и какво е необходимо на човек, за да се изправи срещу собствените си демони и да ги прогони?

Снимките са осъществени през лятото на 2020 г. в София. Последна роля на Бен Крос (като кардинал Матюс), починал 10 дни след снимките на неговата роля.