МИНЬОНИТЕ 2

Minions: The Rise of Gru /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 88 мин./
ЖанрАнимация, Комедия, Приключенски
Премиера1 юли 2022
Режисьор:Кайл Балда, Брад Ейбълсън, Джонатан дел Вал
В ролите:Озвучен на български от: Николаос Цитиридис, Петър Бонев, Станислав Пищалов, Ана-Мария Лалова, Василка Сугарева, Мариета Петрова, Георги Спасов, Явор Караиванов, Димитър Тодоров, Симона Нанова, Димитър Тодоров

Продължение на оригиналния филм от 2015 г. Вездесъщите жълти разбойници вече са по пътя към следващите си шеметни злодеяния. Историята този път е за това, как един 12-годишен „порядъчно проклет” мечтае да стане най-великия в света и в историята суперзлодей. За да постигне целта си, той може да разчита на помощта на верните си пакостливи последователи – миньоните, които няма да изневерят на стила си, първо хубавичко ще оплескат нещата и после ще оправят бъркотията. С много хумор и закачки, симпатичните герои ще бележат безвъзвратно едно емблематично и турбулентно десетилетие и за добро или за зло, ще формират света такъв, какъвто го познаваме днес.

Действието се развива през 1970-те години в предградията, където израства дванадесетгодишният Фелоний Гру. Той е фен на група изтъкнати злодеи, известна като „Порочните 6“ или „Злите шест“ („Vicious 6“), и измисля план как да стане достатъчно зъл, за да се присъедини към тях. Гру крои злодеяние, което да му осигури място сред идолите му и да подсигури „проклетото“ му бъдеще. Верни помощници в това му начинание са миньоните, начело с Кевин, Стюарт, Боб и Ото (новият миньонски герой с брекети и отчаяна нужда да угажда), с които изгражда първата си злодейска бърлога, експериментира с оръжия и изпълнява първите си мисии.

Когато Порочните уволняват лидера си, легендарния боец Див Пердах (Wild Knuckles), Гру отива на интервю, за да стане най-новия им член. То обаче не минава добре – отказват да го приемат и му казват да дойде тогава, когато направи истинско злодейство… Нещата стават още по-зле, когато Гру открадва от тях магически камък и така се оказва преследван смъртен враг на върха на злото. Докато бяга, Гру получава помощ и насоки от неочакван източник – самия Див Пердах и открива, че дори и злодеите понякога се нуждаят от малко помощ.

Гру вярва, че като е откраднал нещо от най-лошите злодеи на света, бъдещето му на суперзлодей е осигурено. Но миньонът Ото е разменил камъка за… чакал с очи! Сега Гру ще потърси съдействие от самия Див джолан и ще открие, че дори лошите се нуждаят от малко помощ от своите приятели. Малките жълти разбойници предлагат „безценната“ си помощ на 12-годишния, вече порядъчно проклет Гру, който жадува да се превърне в най-великия злодей в историята. И макар често миньоните да пречат повече, отколкото да помагат, любовта и отдадеността им към Гру дава неочаквани резултати.