МАРМАДЮК

Marmaduke /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ /88 мин./
ЖанрАнимация, Детски, Комедия, Приключенски
Премиера4 ноември 2022
Режисьор:Марк А.З. Дипе
В ролите:Озвучен на български от: Христо Узунов, Георги Спасов, Ненчо Балабанов

Адаптация по едноименния приключенски комикс (1976 г.) на Брад Андерсън и Фил Лийминг – разказ за семейство Уинслоу и тяхното куче.

Легендарен треньор на кучета е убеден, че може да превърне Мармадюк от недисциплинирано, макар и чудесно куче, в първия немски дог, спечелил Световния шампионат за четириноги.

Мармадюк (озв. от Георги Спасов) живее при семейство Уинслоу, което никога не успява да държи недисциплинираното куче далеч от бедите. Въпреки непослушния си характер, забавният Мармадюк е любимец и приятел на всички от квартала.

Мармадюк е огромен немски дог, но мъничко игриво пале по душа. Той иска само да си играе, да яде и да се забавлява. Въпреки щурия си характер, обича семейството си безгранично – това не му пречи непрекъснато да го забърква в своите бели и да го злепоставя… Независимо дали спасява бездомно коте, дали изпраща децата до училище или си играе с възрастни хора в парка, той винаги го прави по начин, който предизвиква усмивки. Нищо не е по-голямо от сърцето на Мармадюк, дори неговите огромни лапи!

Мармадюк е наказан и заключен в спалнята, докато на двора Били Уинслоу празнува рождения си ден. Съвсем случайно и без никаква вина, Мармадюк разбива прозореца и пада от втория етаж право в детския басейн, като така напълно съсипва градинското парти. Когато Барбара, сестрата на Били, публикува в социалните мрежи запис на този епичен провал, Мармадюк неочаквано и светкавично се превръща в световна сензация. Звездата на огромния немски дог изгрява и той е забелязан от легендарния треньор на кучета Гай Хамилтън (Ненчо Балабанов). Гай търси ново предизвикателство, след като толкова пъти печели световния шампионат за кучета, че вече не му е интересно и мисли да се откаже, тъй като няма достоен съперник – но ето, че идва Мармадюк, най-необузданото и неподлежащо на дресиране куче в целия свят; Гай приема предизвикателството!

Тренировките изобщо не вървят по план нито за Гай, нито за Мармадюк. И на двамата им предстои едно дълго пътешествие, в което ще трябва да се променят и да разберат, че победата на всяка цена не е най-важното. Те ще открият отговор на въпроса, кое е по-важно: да имаш голямо родословно дърво или да имаш голямо сърце.