МАФИЯ МАМА

Mafia Mamma /2023/
Страна, ВреметраенеВеликобритания, Италия, САЩ / 100 мин./
ЖанрЕкшън , Комедия , Криминален
Премиера в България21 април 2023
Режисьор:Катрин Хардуик
В ролите:Тони Колет, Моника Белучи, София Номвети, Алесандро Бресанело, Едуардо Скарпета, Джей Нател, Франческо Мастрояни

По идея и сценарна концепция на френската писателка, драматург, сценарист и режисьор Аманда Стерс.

Американска майка от предградията наследява мафиотската империя на дядо си в Италия. Напътствана от консултанта на фирмата, тя се противопоставя на очакванията на всички като нов ръководител на семейния бизнес в Калабрия.

Кристин (Тони Колет) е изправена пред куп предизвикателства: единственият й син иска да замине да учи в колеж, шефът й е сексистка свиня, а за капак на всичко току-що е хванала съпруга си музикант в изневяра с фенка. В този момент тя получава съдбоносно телефонно обаждане от Бианка (Моника Белучи) – доверения консилиери на дядо й, която й съобщава, че старецът е мъртъв и я кани на погребението му в Италия.

Окуражена от най-добрата си приятелка и адвокат Кристин решава, че се нуждае именно от това – пътешествие до Европа на чужди разноски, пълно с паста, вино и красиви мъже. Пътуването започва добре, но когато погребението на дядо й прераства в кървава престрелка, Кристин научава истината. Тя не е там само за да се срещне с роднините си, а за да наследи и застане начело на най-жестоката мафиотска фамилия в Калабрия. Напътствана от Бианка, Кристин трябва да поеме юздите на престъпната организация и да разкрие истинската си същност.