ФАНТАСТИЧНИ ЖИВОТНИ: ТАЙНИТЕ НА ДЪМБЪЛДОР

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore /2022/
Страна, ВреметраенеВЕЛИКОБРИТАНИЯ, САЩ /144 мин./
ЖанрПриключенски, Семеен, Фантастика
Премиера15 април 2022
Режисьор:Дейвид Йейтс
В ролите:Мадс Микелсен, Джуд Лоу, Езра Милър, Еди Редмейн, Катрин Уотърстън, Калъм Търнър, Дан Фоглър, Алисън Сюдъл, Джесика Уилямс, Попи Корби-Тюеш

Няколко години след събитията във филма „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ (2018), които се развиваха през 1927 г., историята получава своето развитие в Рио де Жанейро и в Берлин, като ни води към включването на магьосническата общност във Втората световна война. Силата на Гелърт Гринделвалд (в ролята – Мадс Микелсен на мястото на Джони Деп) бързо нараства, Албус Дъмбълдор се доверява на Нют Скамандър и приятелите му за осъществяването на мисия, а тя ще предизвика сблъсък с армията на Гринделвалд. Дъмбълдор обмисля докога да остане встрани от наближаващата голяма война.

Професор Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) знае, че могъщият черен магьосник Гринделвалд крои планове да завземе магическия свят. Старо обещание пречи на Дъмбълдор да се изправи сам срещу него и затова поверява опасната задача на магизоолога Нют Скамандър (Еди Редмейн). Той ще трябва да поведе екип от магьосници, вещици и един смел мъгъл-пекар на съдбовна мисия, която ще ги срещне със стари и нови фантастични животни и ще ги изправи срещу растящия легион от последователи на Гринделвалд. Когато залогът е толкова голям, колко дълго още може Дъмбълдор да стои настрани от конфликта?