ГЕРОИТЕ НА ДЖУНГЛАТА 2: ОКОЛО СВЕТА

Les As de la Jungle 2 /2023/
Страна, ВреметраенеФранция / 89 мин./
ЖанрАнимация, Детски, Приключенски, Семеен
Премиера29 март 2024
Режисьор:Лоран Брю, Яник Мулен, Беноа Сомвил
В ролите:Озвучен на български от Александър Митрев, Ангелина Русева, Виктор Иванов, Евгения Ангелова, Константин Лунгов, Марио Иванов, Надежда Панайотова, Николай Петров, Петър Калчев, Росен Пенчев, Росен Русев, Симеон Владов, Сотир Мелев, Стефан Иванов, Татяна Етимова, Татяна Захова и др.
Преди много години гениалният изобретател Албер случайно открива формулата на розов прах, за който има огромни надежди, че ще донесе ползи на всички животни. Но нещо се обърква и се оказва, че при допир с вода този прах избухва. 
След инцидент, по време на който дъщеря му е сериозно наранена, Албер разбира, че изобретението му е изключително опасно и може да унищожи цялата джунгла и всички живи същества в нея. Опитвайки да предпази семейството си и приятелите си, той унищожава формулата и изчезва, отнасяйки тайната със себе си. След неговата саможертва всички ще бъдат в безопасност! Поне така си мисли той.
 
Но злодеят Анри има пъклен план. След много усилия и машинации, злият бобър най-накрая успява да открие как да произвежда розовия прах отново и покрива цялата джунгла с него. Всички животни са поставени пред заплахата от унищожение, ако не се преклонят пред Анри. 
 
Дъждовният сезон започва само след месец и никой не може да намери изход.
Никой, освен безстрашните Герои на джунглата.
 
Морис, Жилбер, Патриция, Мигел и Джуниър ще трябва да тръгнат на опасно пътешествие около света, за да открият отдавна изчезналия гений и с негова помощ да спасят дома си. Времето е много малко, а по пътя си те ще се срещнат с много предизвикателства, които могат да преодолеят единствено като екип, благодарение на силата на приятелството си. 
 
А дали след срещата им с мистериозната Камелия Морис няма да намери и истинската любов?