АНТ-МЕН И ОСАТА: КВАНТОМАНИЯ

Ant-Man and the Wasp: Quantumania /2023/
Страна, ВреметраенеСАЩ/ 125 мин./
ЖанрЕКШЪН, КОМЕДИЯ, ПРИКЛЮЧЕНСКИ, ФАНТАСТИКА
Премиера17 февруари 2023
Режисьор:Пейтън Рийд
В ролите: Еванджелин Лили, Пол Ръд, Майкъл Дъглас, Мишел Пфайфър, Бил Мъри, Катрин Нютън

Продължение на „Ант-мен и Осата“ (2018).

Скот Ланг (Пол Ръд) и Хоуп ван Дайн (Еванджелин Лили) се завръщат, за да продължат своите приключения като Ант-мен и Осата, като към тях се присъединява дъщерята на Скот – Кейси Ланг (Катрин Нютън). Заедно с родителите на Хоуп, д-р Ханк Пим (Майкъл Дъглас) и Джанет ван Дайн (Мишел Пфайфър), те се впускат да изследват невероятните измерения на квантовата реалност, взаимодействайки си със странни същества, а приключението им ги отвежда отвъд пределите на всичко, което са мислили за възможно. Героите, освен с външни заплахи, трябва да се справят и с проблемите на нова семейна динамика.

За първи път се появява ключовият герой Канг Завоевателя (Джонатан Мейджърс), който ще изиграе изключително важна роля в предстоящите събития. Той ще се изправи срещу Отмъстителите и в предстоящите филми „Отмъстителите: Династията на Канг“ и „Отмъстителите: Тайни войни“ – злодеят притежава силата да изменя самото съществуване и ще изиграе ключова роля в предстоящите събития от сагата за Мултивселената. Ант-Мен трябва да се пребори с вътрешните си демони, за да има шанс в битката си с него.

Филмът бележи началото на фаза V от киновселената на Marvel Studios и ни отвежда дълбоко в неизследваните територии на квантовия свят – свят, криещ огромна тайна и свят, който не е това, което изглежда на пръв поглед.