MAMMA MIA! ОТНОВО ЗАЕДНО

Mamma Mia! Here We Go Again /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ /110 мин./
Жанркомедия, романтичен, музикален
Премиера20 юли 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Ол Паркър
В ролите:Аманда Сайфред, Пиърс Броснан, Мерил Стрийп, Колин Фърт, Лили Джеймс, Джули Уолтърс, Кристин Барански, Доминик Купър, Стелан Скарсгард, Джереми Ървайн, Шер, Джесика Кийнън Уин, Алекса Дейвис, Джош Дилън, Хю Скинър и др.

Продължение на мюзикъла „Mamma Mia!“ (2008 г.). Сюжетът е съсредоточен върху младата Софи (Аманда Сайфред). В първия филм тя се опитваше да намери баща си, който да я отведе до олтара в сватбения й ден. Тогава обаче се появиха цели трима бащи и кой е биологичният, така и не стана ясно. Нейната майка – Дона (Мерил Стрийп) през годините се среща и с тримата: Сам Кармайкъл (Пиърс Броснан), Хари Брайт (Колин Фърт) и Бил Андерсън (Стелан Скарсгард).

Във филма има повече песни на АББА, невключени в този от 2008 г., заедно с някои от най-големите хитове на групата. Зрителите на мюзикъла са поканени да посетят отново приказния гръцки остров Калокаири (Скопелос) и да пътуват напред и назад във времето, за да видят как измамните връзки от миналото се отразяват на настоящето.

Приятелства, връзки от миналото и много други ситуации са част от чисто човешка история, пречупена през оригинална концепция. В новия филм отново ще видим Мерил Стрийп като Дона, присъединява се Лили Джеймс като младата Дона, която ще покаже на всички началото на това шантаво приключение. Джули Уолтърс е в ролята на Роузи, Кристин Барански – на Таня (като младите Роузи и Таня от 80-те години са Алекса Дейвис и Джесика Кийнън Уин). Аманда Сайфред и Доминик Купър се превъплъщават в Софи и Скай и обявяват, че ще имат дете, а Пиърс Броснан, Стелан Скасгард и Колин Фърт отново ще играят тримата вероятни бащи на Софи – Сам, Бил и Хари, които продължат да се борят за любовта на дъщеря си. Младите Сам, Били и Хари ще се изпълняват от Джереми Ървайн, Джош Дилън и Хю Скинър.

Безспорната изненада е поднесена от самата Шер – бабата, която пристига непоканена…