LEGO NINJAGO: ФИЛМЪТ

The Lego Ninjago Movie /2017/
Страна, ВреметраенеДания, САЩ /100 мин./
Жанранимация, детски, комедия, приключенски
Премиера22 септември 2017
Категория Без възрастови ограничения
Режисьор:Чарли Бийн, Пол Фишър, Боб Логан
В ролите:Озвучен на български от Христо Чешмеджиев, Станислав Пищалов, Росен Русев, Иван Велчев, Татяна Етимова, Явор Караиванов, Иван Петков, Христо Бонин и др.

6 малки нинджи са натоварени със задачата да защитават своята родина – острова Нинджаго. Нощем те се превръщат в страховити воини, способни да използват своите умения – както и цял флот от транспортни средства, за да се сражават срещу злодеи и чудовища. През деня обаче са обикновени тийнейджъри, „сражаващи се“ срещу най-големия си враг: училището…

В битката за град Нинджаго трябва да се намеси младият майстор строител Лойд, известен още и като Зелената нинджа, заедно със своите приятели, нинджа воини под прикритие. Ръководени от сенсей Ву, който е колкото духовит, толкова и мъдър, те трябва да победят злия диктатор Гармадон – той не само е най-големият гадняр на всички времена, но и баща на Лойд. Изправяйки едно срещу друго механични чудовища, както и баща срещу син, това епохално приключение ще постави на изпитание безстрашния, но недисциплиниран отбор от съвременни нинджи, които трябва да се научат да озаптяват егото си и да открият силата дълбоко в себе си.