DUNGEONS & DRAGONS: РАЗБОЙНИЧЕСКА ЧЕСТ

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves /2023/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 169 мин./
Жанрекшън, приключенски, фентъзи
Премиера в България31 март 2023
Режисьор:Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстийн
В ролите:Крис Пайн, Реге-Жан Пейдж, Мишел Родригес, София Лилис, Хю Грант, Джъстис Смит, Дейзи Хед, Джейсън Уонг

По едноименната ролева игра, създадена през 1974 г. от американските автори и дизайнери Дейвид Арнисън и Ърнест Гари Гайгакс.

Изпеченият разбойник и бард Еджин (Крис Пайн) и неговата партньорка, варварката Холга (Мишел Родригес), се заемат да си върнат съкровище, което с право са откраднали, но за нещастие са били заловени. Еджин скоро открива, че въпросната ценност е в ръцете на бившия му приятел Фордж (Хю Грант), който също така е отвлякъл дъщеря му Кира (14-годишната Клоуи Коулман). Тя е затворена в града, който Фордж управлява с помощта на мистериозен съветник Софина (Дейзи Хед) – и за да успее да я спаси, Еджин ще има нужда от стабилна помощ.

Към него и Холга се присъединяват младият магьосник Саймън (Джъстис Смит), паладинът Зинк (Реге-Жан Пейдж) и друидът Дорик (София Лилис), но ще им стигнат ли силите? Защото, докато се отправят на опасната си мисия, бандата разбойници се натъкват на най-голямото зло, познато на света, което на всичко отгоре самите те са отприщили!

С размах, хумор и неспирен екшън, филмът пресъздава изключително богатия, изпълнен с вълнуващи митове, героични битки, невероятни магически същества и раси приказен свят на Забравените кралства по начин, за който феновете на играта мечтаят от години. Неповторима е атмосферата, разкриваща част от същността и характерите на нетипичната група разбойници в центъра на историята – разбойници, които може и да не спасят света от угрозата, пред която самите те са го изправили…