ЧЕСТЕН КРАДЕЦ

Honest Thief /2020/
Страна, ВреметраенеСАЩ /99 мин./
Жанрекшън, криминален, трилър
Премиера9 октомври 2020
Режисьор:Марк Уилямс
В ролите:Лиъм Нийсън, Кейт Уолш, Джай Кортни, Антъни Рамос, Джефри Донован, Робърт Патрик и др.

Том (Лиъм Нийсън) може да бъде описан по много начини, но две определения му прилягат най-точно – прословут крадец и наскоро осъзнал се романтик. Задигнал е 9 милиона долара от 12 банки в малки градчета в 7 щата и е успял да запази самоличността си в тайна, но чувствата му към Ани (Кейт Уолш) го вдъхновяват да поправи грешките от миналото и да остави зад гърба си престъпния живот. Макар винаги да е работил почтено и прецизно, извършвайки само и единствено банкови обири без никакво насилие, той не желае връзката му с Ани да се гради на лъжи.

Ето защо Том решава да се предаде на ФБР и да им предаде парите, които е откраднал, в замяна на споразумение с прокуратурата и чисто досие. Когато се обажда в офиса на ФБР в Бостън, агентите Бейкър (Робърт Патрик) и Майърс (Джефри Донован) решават, че някой се шегува с тях. В крайна сметка изпращат младшите агенти Нивънс (Джай Кортни) и Хол (Антъни Рамос) да проверят за какво точно става дума. Двамата с изненада установяват, че Том е напълно сериозен и виждат в откраднатите от него пари златна възможност за собственото си облагодетелстване.

Така започва игра на котка и мишка. Том ще трябва да се върне към старите си навици, ако иска да остане жив… Добро и зло се преплитат, но накрая винаги надделява любовта.