ЧЕРНА КОЛЕДА

Black Christmas /2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ / мин./
Жанрпсихотрилър, ужаси
Премиера13 декември 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:София Такал
В ролите:Кери Елуес, Имъджен Путс, Алийс Шанън, Британи О'Грейди, Лили Донъхю, Бен Блек, Саймън Мийд, Кейлъб Еберхард и др.

Римейк на филма „Черна Коледа“ от 1974 г. – от най-ранните представители на популярния поджанр „слашър“ (в който психопат преследва и убива жертвите си, използвайки хладно оръжие).

Група студентки е преследвана от непознат по време на коледната ваканция. Новата версия разказва актуална за нашето време история за убиец, който се изправя пред сплотено и вдъхващо респект сестринство – то обаче е готово на всичко, за да не стане нечия жертва.

Колежът Хоторн е притихнал за коледните празници. Докато Райли Стоун (Имъджен Путс) и нейните приятелки, атлетката Марти (Лили Донъхю), бунтарката Крис (Алийс Шанън) и чревоугодничката Джеси (Британи О‘Грейди), се готвят да „украсят“ колежа със серия от тематични коледни купони, мистериозен убиец започва да избива момичета от сестринството една по една.

С нарастващия брой на жертвите, Райли и нейните приятелки все по-ясно осъзнават, че не могат да имат доверие на никой мъж, включително на свенливия приятел на Марта – Нейт (Саймън Мийд), новата любовна тръпка на Райли – Ландън (Кейлъб Еберхард) и дори на уважавания им преподавател професор Гелсън (Кери Елуес).

Но, който и да се окаже убиецът, той бързо ще разбере, че се е забъркал с грешното сестринство…