ЦАР ЛЪВ

The Lion King /2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ, /129 мин./
Жанрдрама, анимация, приключенски, семеен
Премиера19 юли 2019
Категория Без възрастови ограничения
Режисьор:Джон Фавро
В ролите:Доналд Гловър, Сет Роугън, Били Айкнър, Джеймс Ърл Джоунс, Чиуетел Еджиофор, Алфри Уудард

Игрален филм с компютърна анимация, римейк на едноименния анимационен филм от 1994 г. Любимият на много поколения анимационен филм се връща за нов живот, с ново очарование и нов почерк, но с все същото чудовищно великолепие.

Лъвската скала е символ на царственост и благородно потекло. Дали малкият Симба ще поеме царския трон на баща си, уважавания от всички Муфаса, и дали завистта и злобата у разочарования Скар ще победят пред справедливостта и естствения кръговрат на живота? Тимон и Пумба, прекрасната Нала (Бионсей), ехидните хиени и атрактивният Зазу са част от героите, а развръзката ще ни остави без дъх.

Филмът представя необятната африканска савана, приютила царството на животните в момент, в който кръговратът на живота се случва в хармония и справедливост. Раждането на малкия Симба, наследник на великия цар Муфаса, е повод за радост и почит от всички обитатели, но не и за злия брат на Муфаса – Скар. Плановете му за владение на Лъвската скала са провалени и е време една история за лоялност, съперничество и власт да бъде разказана искрено и гръмко, така че цялата савана да я чуе.

Тимон и Пумба са най-верните приятели на Симба и негово вдъхновение с неостаряващото „хакуна матата“ кредо. С неотлъчната си подкрепа те му помагат да върви по пътя към неговото съзряване, за да може да приеме съдбата си на цар и обединител. Време е битката да започне и единственият цар да заеме мястото, което му принадлежи по право.

(субтитриран и дублиран на български език)