То

It /2017/2dgif
Страна, ВреметраенеСАЩ /135 мин./
Жанрдрама, ужаси
Премиера8 септември 2017
КатегорияcatTBC Очаква се категория
Режисьор:Андрес Мушети
В ролите:Бил Скарсгард, Фин Улфхард, Хавиер Ботет, Никълъс Хамилтън, Мегън Шарпантие и др.

По едноименния роман (1986 г.) на Стивън Кинг и по едноименния телевизионен филм в две части (1990 г.) на ABC / Warner Bros. Television.

В малкото градче Дери, щата Мейн, 7 деца се сблъскват с проблеми, побойници и с едно чудовище, което приема формата на клоун с името Пениуайз (Бил Скарсгард).

Седем невръстни приятели се наричат Клуб на загубеняците. Всеки от тях е бил отлъчен от обществото по една или друга причина, всеки е набелязан от местните хулигани… и всеки е станал свидетел как вътрешните му страхове оживяват в лицето на древен, променящ формата си хищник, когото могат единствено да нарекат „То“.

От самото си създаване градчето е ловно поле на съществото, което излиза от канализацията на всеки 27 години, за да се храни със страховете на набелязаната си плячка, а именно децата на Дери. Събирайки се по време на ужасяващо и изпълнено с вълнения лято, Загубеняците се сближават помежду си, за да превъзмогнат собствените си страхове и да спрат нов цикъл от убийства.Цикълът е започнал в един дъждовен ден с малко момченце, гонещо хартиената си лодка, носеща се към канализационната шахта и … право в ръцете на Пениуайз, танцуващия клоун, поглъщач на деца, познавач на страха.

Ако децата не се страхуват от Пениуайз, те имат шанса да го победят!