СТИХИИ

Elemental /2023/
Страна, ВреметраенеСАЩ /110 мин./
ЖанрАНИМАЦИЯ, КОМЕДИЯ
Премиера16 юни 2023
Режисьор:Питър Сон
В ролите:АНИМАЦИЯ, ОЗВУЧЕН НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Ембър и Уейд живеят в град, в който обитават заедно огнени, водни, земни и въздушни същества. Горещата млада жена и спокойният, доволен от всичко воден младеж ще открият нещо първично за себе си: какво всъщност е общото между тях.

В един невероятен, фантастичен град – Стихиопол, представителите на четирите елемента на природата – огън, вода, земя и въздух – живеят заедно в хармония. Но извън цивилизованото гражданско съжителство, възможно ли е да бъдеш близък с някого, на когото причиняваш физическа болка със самото си същество?

Главните герои са силната и огнена Пламена (Ember) и забавният, но малко мекушав и носещ се по течението Лей (Wade), чието приятелство напълно преобръща представата на Пламена за самата нея и по-важното, поставя под съмнение досегашните й вярвания и убеждения за света, в който живее.

Филмът е вдъхновен от личната история на режисьора Питър Сон и по-специално тази на неговите родители, които емигрират в Съединените щати от Корея през 1970-те години – история на двама влюбени, преследващи мечтите си в колоритния свят на Ню Йорк, където езиците и културите се обединяват.