РОКЕТМЕН

Rocketman /2019/
Страна, ВреметраенеВеликобритания /121 мин./
Жанрбиографичен, драма, музикален
Премиера31 май 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:Декстър Флечър
В ролите:Тарън Еджъртън, Брайс Далас Хауърд, Ричард Мадън, Джейми Бел, Стивън Макинтош, Джема Джоунс, Тейт Донован, Стивън Греъм, Хариет Уолтър и др.

Историята на Елтън Джон (в ролята – Тарън Еджъртън) от времето му на дете-чудо в Музикалната академия през повече от половинвековното му музикално партньорство с текстописеца Бърни Топин (Джейми Бел).

„Рокетмен“ е личната история на несравнимия певец, композитор и шоумен Реджиналд Кенет Дуайт – неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния му хит и прави аналогия с кариерата и шеметното му издигане към звездния небосклон. Проследява се неговият фантастичен път и трансформация от срамежливо, свирещо на пиано дете до международната екстравагантна суперзвезда.

Момче от малък град става една от най-ярките и иконични фигури в попкултурата. Историята е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон – в изцяло нов аранжимент и в изпълнение на актьора Тарън Еджъртън, който не просто влиза в ролята на легендарния артист, но и придава съвсем нов заряд на творчеството му. 

Ричард Мадън е в ролята на първия мениджър на Елтън Джон – Джон Рийд, а Брайс Далас Хауърд играе майка му – Шийла Айлийн (1925-2017).