РЕВОЛЮЦИЯ Х

Revolution X /2018/
Страна, ВреметраенеБългария /100 мин./
Жанрекшън, комедия, криминален, музикален
Премиера11 май 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор: Димитър Гочев
В ролите:Гери-Никол, Иван Иванoв, Мона Гочева, Диана Костова, Иван Тишев, Даниел Ангелов, Александър Сано, Георги Кадурин, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Башар Рахал, Силвия Петкова, Стефка Янорова, Люси Иларионов, Димитър Бербатов и др.

От създателите на тв сериала „Революция Z“.
Една мечта, една сделка, едно пътуване, едно синьо куфарче… Но играта загрубява!

Култовата група “Революция Х” заминава на първото си голямо турне на морето, но продуцентът налага на Боби и Филип нова вокалистка – популярната в България певица Гери-Никол, на която всички в групата се дразнят. Приятелката на китариста Боби – Мира е свалена от участия като солист и е принудена да се присъедини към училищния лагер на 197-мо СОУ заедно с гаджето на Филип – Криси.

Двете двоийки планират да се виждат тайно и да изкарат романтична ваканция, но директорът на училището Цеков има свой план за пътуването. Той е поканил инспектор от министерството с цел да го впечатли и получи желаната титла “Директор на годината”, обаче присъствието на Инспектора усложнява живота на всички.

Проблеми възникват и от друго място – шофьорът на автобуса е наркодилър, който прекарва кокаин и без да иска разменя чантата с дрогата с тази на китариста Боби. След пратката вървят и двама дребни престъпници, които възнамеряват да я откраднат. Те отвличат Гери-Никол и искат наркотика в замяна.

След поредица от комични ситуации в лагера, наркотикът е унищожен от директора Цеков и на младежите им се налага да измислят друг, хитър начин за освобождаването на вокалистката Гери. Заедно с учителите те подменят стоката и организират размяната. В този момент обаче се намесва шофьорът на автобуса, който ги взима за заложници на увеселително корабче и иска от тях да му върнат дрогата.

Учителят по физика Савов успява сам да спаси Гери и заедно освобождават заложниците. Всички са най- после заедно и щастливи, а Цеков защитава децата пред инспектора с цената на мечтаната титла. Ваканцията завършва с участие на “Революция Х” на рок фестивала.