ВСИЧКИТЕ ПАРИ НА СВЕТА

All the Money in the World /2017/
Страна, ВреметраенеСАЩ /133 мин./
Жанр Криминален , Психо , Трилър
Премиера2 февруари 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Ридли Скот
В ролите:Кристофър Плъмър, Мишел Уилямс, Марк Уолбърг, Чарли Плъмър, Тимъти Хътън и др.

По документалната книга „Painfully Rich: the Outrageous Fortunes and Misfortunes of the Heirs of J. Paul Getty“ (1995 г.) на английския писател и биограф Джон Пиърсън.

Ндрангета в Италия подготвя масови отвличания през 70-те години.
Рим, 1973 година. Маскирани отвличат тийнейджъра Пол (Чарли Плъмър). Неговият дядо, Жан Пол Гети (Кристофър Плъмър), е американски милиардер, петролен магнат, но е пословичен със своята стиснатост. Похищението на любимия му внук не е достатъчно основание за него, за да се раздели с част от богатството си.

За разлика от него Гейл (Мишел Уилямс), майката на Пол, предпочита детето си и се мъчи да промени позицията на най-богатия човек в света. Гети изпраща тайнствения Флечър Чейс (Марк Уолбърг) от охраната си, за да се погрижи за интересите му, а Флечър и Гейл се съюзяват в борбата с времето и решимостта на гангстерите. На повърхността излиза истинската стойност на любовта пред парите.

Похитителите искат 17 милиона долара като откуп, но Гети отказва да ги плати. Тогава те изпращат отрязаното ухо на момчето и в крайна сметка Гети заплаща 2.9 милиона. 16-годишният Джон Пол Гети III е намерен в южна Италия.

През 1975 г. юношата става баща на бъдещия холивудски актьор Балтазар Гети.