ДА ОБИЧАШ ПАБЛО

Loving Pablo /2017/
Страна, ВреметраенеИспания, България/123 мин./
Жанрбиографичен, драма, криминален, романтичен
Премиера15 юни 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Фернандо Леон де Араноа
В ролите:Пенелопе Крус, Хавиер Бардем, Питър Сарсгард, Лилиан Бланкеншип, Михаил Стоянов и др.

По биографичната книга „Да обичаш Пабло, да мразиш Ескобар“ на Вирхиния Валехо.

Вълнуващата история и бурната любовна афера между прочутия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар (Хавиер Бардем) и амбициозната телевизионна водеща Вирхиния Валехо (Пенелопе Крус). Разказът е предаден през погледа на журналистката и проследява възхода на безскрупулния колумбийски наркобарон, загинал в престрелка през 1993 г., след като благодарение на престъпната си дейност хвърля страната си в хаос.

Създаден в игрално-документален стил, филмовият портрет на Пабло Ескобар разкрива не само най-жестоките черти на характера му, но и детайли от историята на негония живот, свързани с благотворителни каузи като строежи на училища и болници. С помощта на подобни жестове той печели почитатели.

Мемоарите на Вайехо описват както романтичната ѝ връзка с Пабло Ескобар, така и появата на бунтовническите групировки в Колумбия, причините за бума на кокаиновата индустрия, ужасите на наркотероризма в периода 1988-93 г. и връзките на картелите Меделин и Кали с карибските диктатори и колумбийските президенти.