ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: ВОЙНА БЕЗ КРАЙ

Avengers: Infinity War /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ /156 мин./
Жанрекшън, фантастика
Премиера27 април 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор: Антъни Русо, Джо Русо
В ролите:Джош Бролин, Скарлет Йохансон, Робърт Дауни мл., Крис Хемсуърт, Дейв Батиста, Крис Прат, Гуинет Полтроу, Том Холанд, Бенедикт Къмбърбач, Самюъл Джаксън, Зоуи Салдана, Бри Ларсън, Елизабет Олсън, Крис Евънс, Себастиан Стан, Джереми Ренър, Пол Ръд, Пол Бетани, Марк Ръфало, Чадуик Боузман, Питър Динклидж и др.

„Отмъстителите 3“, 19-и филм от киновселената на Марвъл.
По комиксите на Джак Кърби / Джим Старлин.

Новият филм ще обедини всички герои и злодеи, които са били представени във филмите през последните години. А те ще се впуснат в космическа битка с лудия титан Танос (Джош Бролин) за съдбата на цялата Вселена, а вероятно и на реалността, каквато я познаваме. Заплахата е огромна…
Името „Танос“ е производно на древногръцкия бог на смъртта Танатос.

Филмът, подготвян от десетилетие, обединява кинематографската вселена на Марвел. Подготвя се най-зрелищната и смъртоносна битка на всички времена. Отмъстителите и техните супергеройски съюзници трябва да са готови да пожертват всичко, което притежават, за да спрат веднъж завинаги всесилния Танос, преди да завърши плана си за разрушаване на Вселената. След 10 години Танос най-после е на път да събере всичките 6 Камъка на безкрайността, за да промени безвъзвратно Вселената такава, каквато я познаваме, и да получи еднолична хегемония над нея. А за да го спрат, само Отмъстителите няма да бъдат достатъчни. Затова на помощ идват Пазителите на Галактиката, Доктор Стрейндж, Спайдър-мен и редица други супергерои, включително най-новото им попълнение – Черната пантера и неговият антураж. Героите се събират в името на това, да победят общия враг.

След десетгодишно невероятно приключение, сега ще станем свидетели на безпрецедентна кулминация. Дали обединените супергерои ще бъдат готови да пожертват всичко, за да победят най-голямата заплаха, срещу която са се изправяли досега? Ще бъдат ли способни да спасят Вселената? Ще претърпят ли загуби?