ФАНТАСТИЧНОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОЗ

Fantastic Journey to Oz /2017/
Страна, ВреметраенеРусия /91 мин./
Жанранимация, детски, приключенски, семеен
Премиера28 юли 2017
Категория Без възрастови ограничения
Режисьор:Дарина Шмид, Федор Димитриев и Владимир Торопчин
В ролите:Дублиран на български с гласовете на:
Башар Рахал – Урфин
Елена Грозданова – Дороти
Моника Иванова – Тото
Станислав Пищалов – Лъвът
Петър Бонев – Плашилото
Михаил Сървански – Тенекиеният човек
Николай Петров – Мечката
Надежда Александрова – Клоуна
Петър Калчев – Генерала
Станислав Кертиков – Руф
Николина Петрова – Врана
Участват още: Ева Данаилова, Сотир Мелев, Даниела Горанова, Петър Върбанов, Константин Лунгов, Марио Иванов, Явор Караиванов

Урфин е трудолюбив дърводелец, който за съжаление е отхвърлен от обществото заради своята грозота. Той живее самотен извън селото, в което всички се забавляват, носят шапки със звънчета, всяка вечер има забави и непрекъснато се лее смях. Това още повече натъжава Урфин и в един момент тъгата започва бавно да се превръща в озлобление към другите, но той продължава да си живее кротко. До момента, когато открива тайната на магическия прах, благодарение на който може да съживява всичко!
Подтикван от своята съживена кукла – злият клоун – Урфин решава да създаде армия от дървени войници, с които да завладее първо веселото село, а после и Изумруденият град.
Дороти е малко момиченце, което живее при баба си, на която е кръстена, заедно със своето весело и игриво кученце Тото. Един ден тя открива в таен шкаф най-красивите обувки на света. Без да знае, че това всъщност са вълшебни пантофки, портал към магическия свят на Оз, Дороти ги обува и така се озовава напълно неподготвена на мястото, което баба й е спасила преди много години. При това точно в момента, в който Урфин е предприел своя поход и се е накичил с титлата Злият Магьосник на Оз!
За да открие портал към своето измерение, Дороти ще трябва първо да помогне на застрашения свят на Оз. На помощ се притичат старите приятели на баба й – Лъвът, Тенекиеният човек, Плашилото, а също така и много нови.