ОГНЕНИЯТ ПРЪСТЕН: РЕВОЛЮЦИЯ

Pacific Rim Uprising /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ /141 мин./
Жанрекшън, фантастика
Премиера23 март 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Стивън ДеНайт
В ролите:Скот Ийстууд, Рон Пърлман, Джон Бойега, Ринко Кикучи, Макс Мартини, Кейли Спейни, Адрия Архона, Джин Тян, Ливай Мийдън и др.

Продължение на епичния фантастичен екшън хит „Огненият пръстен“ (2013 г.), в който Земята е нападната от гигантски чудовища, познати като Кайджу.

За да успее да се противопостави на жестоките атаки и в отчаян опит да оцелее, човечеството с общи усилия създава огромни роботи, наречени Йегъри, които се превръщат в единствената възможност за спасение. Хората жертват много – и в крайна сметка печелят битката, но войната, която всички мислят за приключена, едва сега започва…

Минали са години. Светът е различен, освободен от кайджута. Йегър-технологията продължава да се развива, въпреки че вече няма непосредствена заплаха от извънземните чудовища Кайджу. 10 години след Битката за Портала, извънземните нашественици се завръщат по-силни от всякога и единствените, които могат да спрат Апокалипсиса, са Йегърите, които са се превърнали в най-могъщия проект за отбрана в човешката история.

Джон Бойега в ролята на Джейк Пентекост (сина на загиналия герой на Идрис Елба от първия филм) застава начело на защитата и вдъхновява цяло едно ново поколение да се присъедини към програмата и да се нареди сред най-големите герои в историята на човечеството. Той се събира с Мако Мори (Ринко Кикучи) и ръководят ново поколение йегър-пилоти, в това число съперника му Нейт Ламбърт (Скот Истууд) и 15-годишната хакерка Амара Намани (Кейли Спейни), срещу новата кайджу-заплаха.