НЕБОСТЪРГАЧЪТ

Skyscraper /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ /103 мин./
Жанрекшън, трилър
Премиера13 юли 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Роусън Търбър
В ролите:Дуейн Джонсън, Нийв Кембъл, Пабло Шрайбър, Роланд Мьолер и др.

Никой не знае какво ще се случи, когато нещо се обърка. Това е рискът, който крие Перлата – най-високата и технологична сграда в света.

Уил Форд (Дуейн Джонсън) се изправя срещу нея. Той е бивш агент на отдела за спасяване на заложници към ФБР и ветеран от армията. Настоящата му работа е да оценява рисковете за сигурността на небостъргачи. Уил ще се изправи пред много професионални и житейски предизвикателства в опит да защити най-ценното – своето семейство, като ще подари на зрителите едно зрелищно екшън преживяване.

Докато работи по нова поръчка в Китай, след оценка на сигурността на Перлата предположенията му за опасност и пробив в защитата й се сбъдват, което привлича след себе си серия от катастрофални събития. Самият Уил е несправедливо заподозрян в атака срещу сградата. Превърнал се неочаквано в беглец, Уил започва упорита борба както за предотвратяването на жестока трагедия, така и за собственото си оневиняване. Той трябва да открие виновните, да изчисти името си и да намери начин да спаси семейството си – то е хванато в капан над огнената стихия, започнала от 96-ия етаж на небостъргача. Изплашени до смърт и превърнати в изкупителна жертва на обстоятелствата, съпругата и децата на Уил всъщност са неговата най-важна мисия.

Филмът представя впечатляващия дух на човек, чието най-значимо в живота зависи единствено от неговата смелост.