МОЯТА НЕПОСЛУШНА ФЕЯ

Meine Chaosfee & ich /2022/
Страна, ВреметраенеЛюксембург, Германия /79 мин./
ЖанрАнимация, семеен, комедия, приключенски
Премиера24 март 2023
Режисьор:Каролин Ориже
В ролите:Озвучен на български от: Белослава Йонова, Йоанна Драгнева

 Нахалната фея Виолета се изгубва в света на хората. За да се върне в приказния свят, тя се среща и се съюзява с 12-годишното момиче Макси и открива истинската си съдба.

В света на феите Виолета не се чувства съвсем на място. Тя е непохватна, любопитна, весела и непослушна. Обучава се за фея на зъбките, но всеки път се проваля на изпитите с гръм и трясък. След поредния провал, малката фея не само не се отчайва, а решава да предприеме нещо сериозно, за да промени лошия си късмет и да се докаже. Тя открадва един от вълшебните кристали, които позволяват на феите да идват в света на хората, и се впуска в приключение в този непознат свят.

По този начин попада в стаята на Макси, 12-годишно момиче, което току-що се е преместило от провинцията в града заедно с майка си. Макси също не се чувства на място – липсва й природата, новите й доведени братя я дразнят непрекъснато, майка й няма време за нея.

При пристигането си Виолета чупи своя вълшебен кристал и няма как да се върне у дома. Затова е принудена да наруши най-свещеното правило на феите: да не се показват на хората. След някои перипетии, двете се сприятеляват и Макси решава да помогне с цената на всичко на Виолета да се върне в света на феите. И оттук започва едно приключение, изпълнено с много смях, но и с много опасности. Необичайното приятелство ще покаже и на двете каква е истинската им същност и тяхната съдба!