МЕТАМОРФОЗИ

Метаморфози /2018/
Страна, ВреметраенеБългария/120 мин./
Жанрпо действителни случаи
Премиера18 май 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:Венелина Лазарова
В ролите:Николай Цолов, Теодор Даракчиев, Траяна Каписъзова, Радостина Димитрова, Олга Дочева, Аделия-Констанс, Джовани Оклепо и др.

„Метаморфози“ е филм за търсещият човек. Създаден е по действителни случаи, разказва за трудностите, препятствията, трансформацията и промяната на мислене. За силата на безусловната любов, за даването и получаването и за осъзнаването на Човечността, която се събужда във всеки човек. Сюжетът провокира да се замислим върху живота си и дали го живеем пълноценно.
„Метаморфози“ е филм, създаден по идея на Рене Мей. Във видение той получава информация, че в Европа има едно уникално място, което е силен енергиен център и хората, които живеят там имат мисия да бъдат Просветители и да поставят началото на духовното пробуждане на Старият континент. Започва да проучва кое е това място и така разбира, че това е една малка страна – България. Малка като територия, но голяма в духовен, енергиен и планетарен план. Значима като цивилизация, битност, опитност и познание. Пристигайки тук, Рене Мей се докосва до хора и места, които го впечатляват и споделя:
„Изумен съм от природата, от хората и от енергията на България. Тук всичко е древно, стойностносно и значимо. Вие, българите сте наследници на традиции, мъдрост и енергия. Нужни сте на света. Светът трябва да разбере за вас и вашата приказна България. Бих бил щастлив, ако съм сред хората, които биха могли да покажат на светът България.“

Така се роди идеята за филма.
Филм – послание за всички българи… Филм – послание и за цялото човечество. Всеки, който го гледа ще открие нещо и за себе си.