МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ: ВЪЗХОДЪТ НА СКАЙУОКЪР

Star Wars: The Rise of Skywalker /2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ /141 мин./
Жанрекшън, приключенски, фантастика
Премиера20 декември 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:Джей Джей Ейбръмс
В ролите:Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък, Марк Хамил, Харисън Форд, Адам Драйвър, Лупита Нионг'о, Анди Съркис, Макс фон Сидов, Донъл Глийсън, Питър Мейхю, Гуендолин Кристи, Саймън Пег, Уоруик Дейвис, Томас Броуди-Сангстър, Кери Ръсел, Ричард Е. Грант, Кари Фишър и др.

Финалната глава от третата трилогия – краят на сагата „Междузвездни войни“, най-вълнуващата фентъзи поредица в историята на киното, белязала живота на няколко поколения зрители и кинотворци. Зрелищен и изключително емоционален край на познатата история, който ни дава шанс да се сбогуваме подобаващо с любимите герои. Сърцето на всеки истински фен ще трепне, когато чуе обещанието на Люк и Лея… Силата ще е с нас – винаги!

Рей и Кайло Рен, джедаите и ситите, светлата и тъмната страна, доброто и злото се изправят във финален сблъсък, чиято кулминация ще роди нови легенди, които ще живеят вечно из необозримите простори на далечната галактика. Кулминация, която слага край на емблематичната история на Скайуокър.

Сюжетът ни отвежда една година след събитията в „Последните джедаи“ (2017 г.). Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.

(дублиран и субтитриран на български език)