МАЛКАТА РУСАЛКА

The Little Mermaid /2023/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 135 мин./
ЖанрПриключенски, Семеен, Фентъзи
Премиера26 май 2023
Режисьор:Роб Маршал
В ролите:Хали Бейли, Джона Хауър-Кинг, Мелиса Маккарти, Хавиер Бардем

Игрална версия на анимационния филм от 1989 г., по мотиви от едноименната приказка (1837 г.) на датския писател, драматург и поет Ханс Кристиан Андерсен.

В подводния свят и кралство Аталантика ще открием познати, но и много нови чудеса. Една млада русалка – Ариел (Хали Бейли), дъщеря на морския крал Тритон (Хавиер Бардем), сключва сделка с морската вещица Урсула (Мелиса Маккарти): да замени красивия си глас с човешки крака, за да може да открие света отгоре и да впечатли принца… Това е красивият принц Ерик (Джона Хауър-Кинг), когото русалката е спасила в свирепа буря след корабокрушение. Желанието на Ариел води до конфликт с баща й, освен че попада под натиска на вещицата.

Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго й забранява. Влюбената Арие ще направи всичко възможно да се срещне с принца на сушата; единственото нещо обаче, което принц Ерик помни от срещата им, е нейният чуден глас. Урсула може да я трансформира в човек за три дни – и в рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да й даде „целувката на истинската любов“. Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя завинаги ще принадлежи на Урсула като русалка.

С гласовете на Давийд Дигс (като Себастиан), Джейкъб Трембли (като Флаундър) и Акуафина (като Скатъл).