КРУД: НОВА ЕПОХА

The Croods: A New Age /2021/
Страна, ВреметраенеСАЩ,/ 95 мин./
ЖанрАнимация, Комедия, Приключенски
Премиера6 август 2021
Режисьор:Джоуел Крофърд
В ролите:Озвучен на български от: Васил Бинев, Светломир Радев, Иван Велчев, Царина Юхновска, Анелия Шишкова, Лина Шишкова, Йорданка Илова, Светлина Станчева, Константин Каракостов

Продължение на филма от 2013 г., в който Груг, Гай и Ийп от праисторическото семейство Круд се бори с малки и големи проблеми – събиране на храна и предстоящо разрушаване на света. Ярките и симпатични членове на фамилията бяха принудени да оцеляват в безвъзвратно променящия се свят, като ни напомниха за неотменната важност на семейството и ни показаха колко малко всъщност сме се променили.

Сега предстоят първите стъпки към създаване на организирано човешко общество. Първобитните герои се изправят пред най-голямото си предизвикателство до момента: друго семейство! Сем. Круд е предизвикано от съперничещото им сем. Хомосапиенс (Bettermans), което твърди, че е по-добро и по-развито…
Преживели сериозно количество катастрофи и опасности, сред които зъбати зверове и „края на света“, Круд имат нужда от ново място за живеене. Затова праисторическото семейство се отправя на пътешествие в търсене на място, което да нарекат свой дом. И когато откриват защитено от висока стена идилично райско кътче, те смятат, че са намерили решение на всичките си грижи. Има само един проблем – друг вече живее там, семейство Хомосапиенс.

Със своята сложна къща, разположена на гигантско дърво, невероятни изобретения и много земя със свежи хранителни продукти, Хомосапиенс (с акцент на сапиенс!) са няколко стъпки напред в еволюционната стълбица и приемайки Круд в своя дом, като първите гости на света, напрежението между тях много бързо ескалира. Точно когато изглежда, че е невъзможно пещерното и модерното семейство да намерят общ език, нова заплаха ги изкарва на епично пътешествие извън сигурността на укрепения им дом.

Ще успеят ли Круд и Хомосапиенс да приемат различията си, да почерпят сили едни от други и да се справят със заплахата? Каква ще е съдбата на всеки от героите и в крайна сметка, ще могат ли всички да изградят бъдещето си заедно? Един изпълнен с незабравими приключения и огромно настроение филм.