КАСКАДЬОРЪТ

25

The Fall Guy /2024/
Страна, ВреметраенеСАЩ /126 мин./
Жанр Екшън, Трилър, Драма
Премиера19 април 2024
Режисьор:Дейвид Лийч
В ролите: Райън Гослинг, Хана Уодингам, Емили Блънт, Бен Найт, Адам Дън, Уинстън Дюк, Стефани Хсу, Тереза Палмър, Арън Тейлър - Джонсън

Вдъхновен от едноименната популярна ТВ поредица от 80-те, филмът разказва за Колт Сивърс (Гослинг) – белязан от битки каскадьор, който година след като излиза от бизнеса, за да се съсредоточи както върху физическото, така и върху психическото си здраве, е призован обратно в служба, когато звезда на високобюджетен филм — режисиран от бившата му изгора Джоди Морено (Блънт) – изчезва безследно.

Докато безмилостният продуцент на продукцията (Хана Уодингам) прави всичко възможно да запази изчезването на звездата Том Райдър (Арън Тейлър-Джонсън) в тайна от студиото и медиите, Колт изпълнява най-грандиозните и опасни каскади във филма, опитвайки се (с ограничен успех) да спечели отново благоволението на Джоди.

Но докато мистерията около изчезналата звезда се задълбочава, Колт ще се окаже впримчен в зловещ криминален заговор, който ще го тласне към ръба на падане, по-опасно от всяка каскада. Какво би могло да се не се обърка?