КАПИТАН ШАРКИ

Käpt´n Sharky /2018/
Страна, ВреметраенеГермания /77 мин./
ЖанрАнимация, Детски, Приключенски
Премиера21 септември 2018
Категория Без възрастови ограничения
Режисьор:Ян Щолц, Хуберт Вайланд
В ролите:Озвучен на български от: Лина Шишкова, Златина Тасева, Цветослава Симеонова, Сотир Мелев, Петър Калчев, Радослав Рачев, Александър Митрев, Росен Русев, Марио Иванов, Виктор Иванов

Дребничкият самохвалко Капитан Шарки счита себе си за най-страховитият пират, кръстосвал някога Седемте морета. Докато се подготвя за своето първо пътешествие с новия си кораб, той установява, че за да отплава му липсват само две неща – компас и опитен екипаж.

На неговия кораб са се промъкнали двама неканени гости: Майки – едно несправедливо обвинено в кражба момче и Бони – дъщерята на страховитият Адмирал, която всячески се опитва да избяга от своя баща.
Шарки никога не си е представял по-кошмарна комбинация от членове за своя екипаж – едно момиче и един абсолютно неопитен новак. Междувременно Адмиралът заподозира Шарки, че е организирал отвличането на неговата дъщеря и обявява награда за главата му.

Със задачата се залавя старият и опитен пират Бил, който се впуска в бясно преследване. Междувременно Шарки си извлича поука и осъзнава, че в живота има и по-важна мисия от това да станеш страховит пират, а именно – да бъдеш истински приятел.