ESCAPE ROOM: ИГРАЙ ИЛИ УМРИ

Escape Room/2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ /100 мин./
Жанрекшън, трилър, ужаси
Премиера11 януари 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:Адам Робител
В ролите:Тайлър Лабийн, Дебора Ан Уол, Тейлър Ръсел, Ник Додани, Адам Робител и др.

При обстоятелства извън техен контрол, шестима непознати трябва да използват целия си интелект, за да оцелеят. Ако не разгадаят ключовете – умират.

Оказвате се в една стая – без прозорци и само с една врата, която е заключена. Безумецът, който ви е заключил тук, е създал поредица от дяволски хитри и трудни загадки, които ако бъдат решени в правилния ред, ще ви осигурят ключ към вашето освобождение. И за да направи нещата още по-трудни, той е поставил тиктакащ часовник, според който разполагате с един час, за да разрешите пъзела и да избягате… или да се сблъскате с последствията.

Това, което звучи като филм на ужасите, всъщност е едно от най-разрастващите се забавления в света: феноменът escape room (стая за бягство). Въоръжени единствено със своя ум – и с различните способности на хората в стаята с вас – играчите трябва да разбиват кодове, да дешифрират загадки и да отключват скрити сейфове възможно най-бързо. Всяка стая има тайно условие, като играчите трябва да работят в екип и да се забавляват заедно.

Всички герои във филма са решили да преминат през изпитанията на стаята за бягство – и те ще установят, че съществува тайна, която ги свързва. Всички те сами са избрали да бъдат тук, не са били отвлечени или принудени да участват. Въпреки това те получават повече, отколкото са очаквали. Докато героите разрешават загадки, които са част от преживяването, те се изправят пред един по-голям пъзел за разрешаване: защо всеки от тях е решил да участва.