ЗАКРИЛНИКЪТ

The Marksman /2021/
Страна, ВреметраенеСАЩ/108 мин./
Жанрекшън, трилър
Премиера23 април 2021
Режисьор:Робърт Лоренз
В ролите:Лиъм Нийсън, Джейкъб Перес, Катрин Уиник, Тереса Руис, Алфредо Кирос, Хосе Васкес и др.

Собственикът на гранично ранчо в Аризона и бивш войник от военноморските сили Джим Хансън (Лиъм Нийсън) се превръща в неволен защитник на Мигел – мексиканско момче, отчаяно бягащо и на територията на САЩ от преследващите го килъри на наркокартел.

На границата между САЩ и Мексико, Джим – фермер и ветеран от Виетнамската война – преминава през труден етап от живота си. Съпругата му тъкмо е починала от рак, а банката иска да запорира обширния му имот. Точно в този момент в ранчото неочаквано се озовават двама нелегални имигранти: майка (Тереса Руис) и малкият й син Мигел, бягащи от брутален мексикански картел. След ожесточена престрелка майката загива и Джим се оказва в нежеланата от него роля на закрилник на Мигел.

Двамата се впускат в шеметно бягство – и от безмилостните убийци, и от корумпирани ченгета. По време на пътуването недоверието помежду им постепенно отстъпва място на разбирането и състраданието и Джим приема новата цел в живота си – да защитава Мигел с цената на всичко и да го отведе на сигурно място.