ЗАД ВОЛАНА

Baby Driver /2017/2dgif
Страна, ВреметраенеВеликобритания, САЩ /113 мин./
Жанрекшън, комедия, криминален, трилър, музикален
Премиера28 юли 2017
КатегорияcatTBC Очаква се категория
Режисьор:Едгар Райт
В ролите:Ансел Елгорт, Джон Бернтал, Джейми Фокс, Кевин Спейси, Джон Хам и др.

Младеж, наричан Бейби (Ансел Елгорт) е принуден да работи за криминален бос – Док (Кевин Спейси). След като среща любовта на мечтите си Дебора (Лили Джеймс), Бейби се мъчи да скъса с гангстерския живот.
Той има проблем – страда от пищене в ушите. Разчита на музиката, за да се справи с непоносимото звънене… и саундтраква цялото си съществуване, дори когато шофира при бягства от банкови обири. Бейби е невинно изглеждащ шофьор на бегълци, който може да закара закоравели престъпници от точка А до точка Б, благодарение на своите дяволски умения и лична плейлиста, непрекъснато звучаща в главата му. Той разполага със свой маршрут за бягство, замислен според ритъма на определени мелодии, стигащи директно до ушите му от неговия добре зареден iPod. Мелодиите се обръщат в екстремно взети завои, превключване на предавки и непредвидими маневри, които отвеждат пътниците на най-голямото пътуване в живота им.
В един момент планираният пореден обир е обречен, но на Бейби се налага да участва…
Филмът е криминален екшън, не комедия, въпреки забавните моменти дори в драматични и трилър сцени, при хипнотизиращото изпълнение на Кевин Спейси. Изпълнен е и с 35 песни. Комбинацията между високи скорости и култови песни превръща филма в истинска експлозия от различни жанрове.