КАК ДА СИ ДРЕСИРАШ ДРАКОН: ТАЙНСТВЕНИЯТ СВЯТ

How to Train Your Dragon: The Hidden World /2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ /94 мин./
Жанранимация, детски, екшън, комедия, приключенски, фантастика
Премиера1 февруари 2019
Категория Без възрастови ограничения
Режисьор:Дийн Деблоа
В ролите:Дублиран на бърлгарски език

Продължение на анимациите на DreamWorks от 2010 и 2014 г. по едноименната поредица книги (от 2003 г.) на английската детска писателка Кресида Коуел.
Кулминация на един от най-популярните анимационни франчайзи във филмовата история с впечатляваща развръзка.

Викингът-ездач Хълцук (Джей Барушел) е успял да създаде мирна утопична държавичка за драконите. Само че неговият дракон Беззъб открива, че някакъв неопитомен загадъчен дракон привлича силно Нощен бяс. На хоризонта са задава неподозирана опасност, властта на Хълцук като шеф на селцето е предизвикана и двамата неразделни приятели ще трябва да направят и невъзможното, за да спасят положението.

Киноприключението поднася изключителен емоционален заряд, показвайки ярка комбинация от драматични моменти, забавни разговори, саможертвени подвизи и една специална обща и заразяваща енергия.

Невероятното приятелство, започнало между един подрастващ викинг и страховития дракон Нощен бяс, се превръща в епична трилогия, завладяла живота и на двамата. В този епизод Хълцук и Беззъб най-накрая откриват призванията си: Хълцук като вожд на селото и владетел на Бърк заедно с Астрид, а Беззъб –да поведе своя вид. Борейки се с ежедневните предизвикателства, те се изправят пред най-тъмната заплаха, с която са се сблъсквали досегаа, а именно – мирното съжителство между викинги и дракони да бъде жестоко прекъснато и напълно обезличено от злия и безскрупулен Гримел. Тази заплаха, както и появата на прекрасния женски дракон Светъл бяс, ще поставят на изпитание връзката помежду им.