ДОКТОР СТРЕЙНДЖ В МУЛТИВСЕЛЕНАТА НА ЛУДОСТТА

Doctor Strange in the Multiverse of Madness /2022/
Страна, ВреметраенеВЕЛИКОБРИТАНИЯ, САЩ /127 мин./
ЖанрПриключенски, Екшън, , Фантастика
Премиера6 май 2022
Режисьор:Сам Рейми
В ролите:Бенедикт Къмбърбач, Елизабет Олсън, Рейчъл Макадамс, Бенедикт Уонг, Чиуетел Еджиофор, Сочи Гомес, Патрик Стюарт, Майкъл Стулбарг

Продължение на филма „Доктор Стрейндж“ (2016 г.).

Най-голямата заплаха за нашата вселена е… той самият! След като наруши целостта на пространство-времето, като отвори вратите към Мултивселената в „Спайдър-мен: Няма път към дома“ (2021), доктор Стивън Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач) се изправя пред тежките последици от своите действия. Всяка нощ той сънува един и същи ужасяващ сън, а след това се събужда и… истинският кошмар започва – Земята и съществуването на цялата Вселена са поставени на карта.

Неспособен сам да се справи със задачата да овладее излезлия от равновесие всемир, Стрейндж се обръща за помощ към живеещата в изгнание и бореща се със своите собствени вътрешни демони, бивша отмъстителка Уанда Максимоф (Елизабет Олсън) – Червената вещица. Двамата се сблъскват с редица препятствия и противници, сред които някогашният ментор и майстор на мистичните изкуства Карл Мордо (Чиуетел Еджиофор), безсмъртното древно създание Шума-Горат и с може би най-голямата заплаха за вселената до момента – покварената версия на самия Доктор Стрейндж.

Един оригинален, спиращ дъха визуален спектакъл и интересна, емоционална история във впечатляващ и знаменателен свят – впечатляващо пътешествие в неизвестното през умопомрачителните и опасни алтернативни реалности на Мултивселената. За да възстанови равновесието, Стрейндж разчита на помощта на стари и нови съюзници, с които посреща опасностите, проникнали през прохода между вселените. Ще успее ли той да спаси самата тъкан на реалността и какво ще е цената за това – за него и за света?