ДЖУРАСИК СВЯТ: РУХНАЛОТО КРАЛСТВО

Jurassic World: Fallen Kingdom /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ, Испания /124 мин./
Жанрекшън, приключенски, фантастика
Премиера8 юни 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Хуан Антонио Байона
В ролите:Брайс Далас Хауърд, Крис Прат, Рейф Спол, Тоби Джоунс, Джеф Голдблъм, Тед Ливайн, Джеймс Кромуел, Джералдин Чаплин и др.

Смразяващо кръвта преживяване, в което нови и познати герои ще се сблъскат с динозаврите – по-големи, по-ужасяващи и по-реалистични от всякога, впечатляващи и смразяващи кръвта. Отново виждаме Оуен и Клеър, които този път трябва да спасят динозаврите от острова, който е на път да бъде разрушен. За оцеляването на вида е нужна външна намеса, но дали няма да бъде късно?

Минали са четири години, откакто увеселителният парк „Джурасик свят“ е бил разрушен от избягали динозаври. Исла Нублар е изоставен от хората и вече се населява единствено от оцелелите динозаври, които са намерили убежище в джунглата. Когато вулканът на острова се активизира, Оуен (Крис Прат) и Клеър (Брайс Далас Хауърд) се включват в операция по спасяването на колкото може повече видове динозаври.

След пристигането си на Исла Нублар, който бавно бива завладян от горещата лава, експедицията установява, че съществува много по-голям заговор, който може да доведе до опасен световен ред на Земята, невиждан от праисторически времена.

Оуен е твърдо решен да намери любимката си Блу, която все още се скита из джунглата, а Клеър е открила нова доза възхищение към тези създания и ъпревръща тяхното оцеляване в мисията на своя живот. Джеф Голдблъм отново влиза в кожата на емблематичния д-р Иън Малкълм.

Филмът отправя и послание за правата на животните. Динозаврите са алегория на отношението към животните: малтретирането, медицинските експерименти, използването им като оръжия от страна на военните.