ГРОБИЩЕ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Pet Sematary /2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ /100 мин./
Жанрфантастика, ужаси
Премиера5 април 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:Кевин Колш, Денис Уидмайър
В ролите: Джейсън Кларк, Ейми Саймец, Джон Литгоу, Наоми Френет и др.

По едноименния роман (1983 г.) на американския писател Стивън Кинг, римейк на филма на Мери Ламбърт от 1989 г.

Младото семейсто Луис и Рейчъл Крийд се мести от Чикаго в малкото градче Лъдлоу в щата Мейн. Мъжът (Джейсън Кларк) е лекар, съпругата (Ейми Саймец) му е млада и привлекателна, имат си две деца – сладкото малко момиченце Ели и по-малкото 2-годишно братче Кейдж. Всичко изглежда перфектно, дори гальовната им котка.

На новото място те се запознават с възрастния им съсед Джъд (Джон Литгоу). Скоро обаче откриват, че нещата далеч не са толкова перфектни, колкото изглеждат на пръв поглед. Котката е сгазена от камион, а недалеч от провинциалната им къща, в гората зад нея – в гробището за домашни любимци, се крие смразяваща кръвта сила! Много по-страшна дори от самата смърт и далеч по-опасна… Ужасната тайна на мястото, за което съседите не искат и да говорят, крие ключ към живот след смъртта и се проявява при трагедия.

Гробището за домашни любимци е построено върху древно индианско гробище, а всичко, което е заровено там, ще възкръсне… В древното и прокълнато гробище витае сила, която връща нещата обратно към живот. Но те не се връщат същите… нито се връщат сами!