ВИЖ КАК БЯГАТ

See How They Run /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ / мин./
ЖанрИстарически, Психо, Трилър,
Премиера14 октомври 2022
Режисьор:Том Джордж
В ролите:Сам Рокуел, Ейдриън Броуди, Харис Дикинсън, Сърша Ронан, Рут Уилсън, Шърли Хендерсън, Дейвид Ойелоуо

Холивудски филмов продуцент решава да превърне популярна пиеса във филм. Участниците в продукцията обаче започват да бъдат избивани, при което инспекторът ветеран Стопард (Сам Рокуел) и новобранецът полицай Стокър (Сърша Ронан) започват играта на „кой го направи?“.

1950-те години, Лондон, Уест Енд. Подготовката за екранизация на успешната театрална пиеса „Капан за мишки“ рязко приключва, след като прочутият, но не особено благовъзпитан холивудски режисьор на филма – Лио Копърник (Ейдриън Броуди) – е убит. Двамата разследващи мистериозното убийство се сблъскват с неприятния театрален ъндърграунд и поемат нещата на свой собствен риск. Когато отегченият от живота инспектор Стопард и пълната с енергия Стокър се заемат със случая, те потъват в изпълнения с редица чудатости свят на бляскаво нечистите артистични среди и трябва да преодолеят своите крещящи различия, за да успеят разкрият убиеца, преди да е станало твърде късно.

Вдъхновен от реалния успех на „Капан за мишки“ (1952 г.) на легендарната Агата Кристи, която е най-дълго играната постановка в света с над 27 000 представления, филмът умело комбинира истина и измислица и ни предлага паметна мистерия, гарнирана с изключително интелигентно чувство за хумор и носеща уникалната атмосфера на Лондон от 50-те.