БЪРЗИ И ЯРОСТНИ 9

F9: The Fast Saga/2021/
Страна, ВреметраенеСАЩ,/ 145 мин./
Жанрекшън, криминален, приключенски
Премиера18 юни 2021
Режисьор:Джъстин Лин
В ролите:Вин Дизел, Тайрез Гибсън, Мишел Родригес, Джордана Брустър, Джон Сина, Лудакрис, Натали Еманюел, Шарлийз Терон, Хелън Мирън, Коди Уокър, Ела Уокър и др.

Продължение на „Бързи и яростни 8“ (2017 г.).

20 години след дебюта на първата част на филма, семейството на Доминик Торето се събира отново, за да се изправи пред най-страховития си противник до момента – братът на Дом, Джейкъб (Джон Сина).

Доминик Торето (Вин Дизел) е бивш престъпник и професионален уличен автосъстезател, който се е оттеглил и установил със съпругата си Лети Ортис (Мишел Родригес) и техния син. Сестрата на Дом – Миа (Джордана Брустър) се е събрала със своя партньор в живота Брайън и двете им деца. Ролята на Брайън О’Конър се изпълнява от брата на покойния Пол Уокър – Коди Уокър, който го замени в 7-ия филм (2015 г.).

Доминик Торето винаги е живял ден за ден, но откакто става баща, животът му се променя драстично. Спокойствието му обаче не трае дълго, защото – няма значение колко си бърз, – никой не може да избяга от миналото си. А когато миналото на Дом го застига с пълна сила, той трябва да се изправи срещу собствената си кръв, защото не всички роднини са семейство… Дом се изправя пред най-страховития си противник – собствения му брат Джейкъб.

За да се справи с предизвикателството и да предотврати съкрушителния план на най-опитния убиец и виртуозен шофьор, с когото се е сблъсквал досега, който също така е и негов брат, Доминик Торето ще разчита на верните си приятели, които за пореден път се отзовават за помощ – на своето семейство. Този път обаче битката ще е различна, а краят й – напълно непредвидим. Действието профучава от Лондон до Токио, от централна Америка до Единбург и от таен бункер в Азербайджан до кипящите от живот улици на Тбилиси. Стари приятели ще възкръснат, стари врагове ще се завърнат, историята ще бъде пренаписана, а истинският смисъл на семейството ще бъде поставен на изпитание.