БЪМБЪЛБИ

Bumblebee /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 114 мин./
Жанрекшън, приключенски, фантастика
Премиера21 декември 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Травис Найт
В ролите:Хейли Стайнфелд, Джон Сина, Памела Адлон, Крисчън Хъчерсън, Ванеса Рос, Рейчъл Кроу, Джон Ортиз, Джордж Лендеборг мл., Джейсън Дръкър, Кенет Чои, Аби Куин, Грейси Дизани и др.

Спин-оф на поредицата „Трансформърс“ – първи самостоятелен филм от поредицата, с историята на култовия герой Бъмбълби. Филмът е букет от емоции, в който трогателните моменти се преплитат със суровата реалност и подлагат силата на Бъмбълби на изпитание. Съдбата обаче му поднася куп изненади, които ще възпитат у героя истинска дързост и той няма да се предаде пред нищо.

През 1987 година (20 години преди събитията в първия филм от 2007 г.), Бъмбълби е намерил убежище в склад за скрап към автоморга в малко крайбрежно калифорнийско градче. Скривалището му трябва, докато бяга от тези, които искат да го заловят и изучават. Чарли Уотсън (Хейли Стайнфелд), която всеки момент ще стане на 18 и търси своето призвание и мястото си в света, го намира – ранен, счупен, с белези, съкрушен от водените битки… Чарли го съживява – заема се с ремонта и когато приключва, изненадата е огромна: това не е просто един обикновен жълт фолксваген VW Beetle, а нещо много повече!

Своеобразен филмов шедьовър, който ще ни накара да очакваме автомобилите да ни проговорят всеки момент – и който отново залага на емоционалната връзка човек – машина.