АЛБЕРТ

Albert /2015/
Страна, ВреметраенеДАНИЯ / 82 мин./
ЖанрАнимация, Екшън, Приключенски, Семеен
Премиера14 юни 2023
Режисьор:Карстен Килерих
В ролите:Дублиран на български език, с гласовете на: Ивайло Иванов – Играта(Алберт), Калоян Димитров – Баллан(Егон), Ирена Милянкова(Джумила), Искрен Пецов(Рапало – Главатар на крадците), Цветелин Атанасов – Елвиса и Илия Деведжиев(Крадци), Емилия Петкова, Ивайло Петков, Мартин Пашов, Радинела Тотева.

Алберт е умно момче, родено в малкия град Кели, което постоянно се забърква в пакости и създава проблеми на жителите на града. Един ден решава да си върне доброто име, като компенсира за това, че е разбил градската статуя на хиляди парчета. Той обещава на жителите и родителите си да се впусне в големия свят и да се върне като капитан на балон с горещ въздух, на който да се възхищават. Никой, освен подителите и най-добрият му приятел Егон, не очаква той да успее, но се радват да го видят да си тръгва. Алберт не иска да ходи без приятеля си и в крайна сметка той трябва да отвлече Егон, за да започне голямото им приключение. В една стара бъчва двамата малки приятели отплават към света. Далеч от родния си град срещат Рапало, най-добрият крадец на света. Той им казва, че се нуждае от помощ, за да получи най-големият диамант в света, който му принадлежи. Надявайки се да спечелят пари за балон с горещ въздух, нашите двама приятели се присъединяват към него. Тяхната мисия да откраднат диаманта, трябва да се изпълни на чудния панаир в Джавалабад. Очаква ви страхотна празнична и драматична приказка. Никога досега двама толкова малки герои не са заблуждавали толкова много възрастни разбойници и бандити.

Двама неразделни приятели на вълнуващо пътешествие, опознавайки света, се оказват замесени в обира на най-големият диамант в света. Ще успее ли Алберт да сбъдне мечтата си и да се върне у дома като капитан на балон с горещ въздух?