АВАТАР: ПРИРОДАТА НА ВОДАТА

Avatar: The Way of Water /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 192 мин./
ЖанрЕкшън, Приключенски, Фантастика
Премиера16 декември 2022
Режисьор:Джеймс Камерън
В ролите:Сам Уърдингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоуел Мур, Кейт Уинслет, Еди Фалко, Джовани Рибиси, Мишел Йео, Уна Чаплин, Джемейн Клемънт

Действието се развива 14 години след събитията в „Аватар“ (2009). Джейк Съли (Сам Уърдингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца, но когато стара заплаха надвисва отново над планетата Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други ней‘ви племена.

Неприятностите обаче ги следват плътно по петите… Джейк и Нейтири преживяват трагедии и водят битки, за да останат живи и заедно да запазят семейството си.

Филмът ни разкрива невиждани до този момент фантастични кътчета от извънземната луна, изобилстваща от свързани помежду си невероятно красиви, но и опасни форми на живот. Една история в невероятната Пандора с епичен размах и революционна визия за един от най-пълнокръвните и всепоглъщащи киносветове, създавани някога на екран.